Начало / Свят / Джоана Тролъп ще е председател на журито за наградите „Ориндж” догодина

Джоана Тролъп ще е председател на журито за наградите „Ориндж” догодина

Останалите членове ще станат ясни през есента

Писателката Джоана Тролъп беше определена за председател на журито на престижната награда за художествена литература „Ориндж” през 2012 г., пише thebookseller.com. Тя е едва втората „авторка на пълен работен ден”, която заема този пост. Първата е директорката и създателка на наградата – Кейт Мос.

Мос представлява журито в дебютната година на „Ориндж” – 1996. Наградата се връчва за роман, писан от жена. Победителката печели 30 000 паунда. Екипът на журито се състои от 5 жени. Все още съставът не е ясен, ще бъде обявен през есента.

Тролъп, която е написала книги като „Жената на ректора” и „Снахи”, заяви: „За мен е голяма чест. Винаги съм била почитателка на Кейт Мос и съм наблюдавала как наградата се разраства и се превръща в една от най-престижните. Удоволствие е да бъда поканена за председател на журито. Нямам търпение да започна работа със своя екип”.

Мос каза: „Доволни сме, че Джоана Тролъп се съгласи да бъде председател на журито през 2012 г.. Тя е една от най-добрите писателки във Великобритания и достоен човек”.


Свързани заглавия

Теа Обрехт спечели наградата „Ориндж”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …