Начало / Свят / САЩ се присъединяват към „Световната нощ на книгата”

САЩ се присъединяват към „Световната нощ на книгата”

До 31 август ще се гласува онлайн за най-желано издание

След Великобритания и Съединените щати ще се присъединят към събитието „Световна нощ на книгата”, пише „Гардиън”. На 5 април тази година 1 милион книги бяха раздадени и разменени от над 20 000 читатели. На 23 април 2012 г., когато е следващото издание, в САЩ ще се случи същото с още 1 милион книги.

„Винаги сме се надявали „Световната нощ на книгата” да се превърне в международна инициатива”, коментира Джейми Бинг, който е главният виновник събитието да се случва. Изпълнителната директорка Джулия Кингсфорд добавя: „Развълнувана съм да приветствам САЩ като нашия първи международен партньор”.

В момента читатели гласуват на сайта на събитието за най-желани книги. Челната тройка се състои от „Да убиеш присмехулник” от Харпър Лий, „Гордост и предразсъдъци” от Джейн Остин и „Крадецът на книги” от Маркъс Зюсак. Гласуването продължава до 31 август.
Организацията на инициативата в САЩ ще бъде оглавявана от Карл Ленърц, който заема ръководен пост в издателството „ХарпърКолинс”.

„Световната нощ на книгата” е събитие, на което книги се раздават и разменят от читатели. Първото издание е през 2010 г., а идеята е на известния литературен агент на Острова Джейми Бинг. Събитието е подкрепено от „Би Би Си 2”.

Свързани заглавия:

Романът „Да убиеш присмехулник” е най-желан за „Световната нощ на книгата” 2012

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …