Начало / Свят / „Вог“ най-сетне ще се сдобие с мемоари

„Вог“ най-сетне ще се сдобие с мемоари

Легендарната Грейс Кодингтън ще получи 700 000 паунда за спомените си

Мемоарите на творческия редактор на най-авторитетното списание за мода „Вог” Грейс Кодингтън ще излязат в близко бъдеще, пише „Индипендънт”. За правата да публикува книгата издателство „Рандъм Хаус” ще й плати 700 000 паунда.

70-годишната Кодингтън работи на сегашния си пост – в американския „Вог” от 1988 г., а две години по-рано е била в британския му еквивалент. На младини е била модел, но когато на 26 години претърпява автомобилна катастрофа и се нуждае от пластична операция. Това я принуждава да се отдаде на работа „зад кулисите”.

Грейс рекарва 19 години в британската редакция на списанието, до 1986 г. След това заминава за Ню Йорк, където две години е консултант в производителя на дрехи „Келвин Клайн”. След това става дясна ръка на най-влиятелната жена в модата – главният редактор на „Вог“ Ана Уинтур (61), прототип на главната героиня във филма „Дяволът носи Прада“. Двете са известни със споровете си, които в крайна сметка водят до изключително високо вдигнатата летва за качество на списанието. Кодингтън и Уинтур са заснети в документалната лента „Септемврийски брой, която разкрива любопитни подробности за работата им. Затова може да се очаква, че мемоарите на творческия редактор ще предизвикат сензация.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ostrovyt-na-izgubenite-dyrveta-elif-shafak-egmont-9789542726487

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 септември – 26 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Островът на изгубените дървета от Елиф Шафак 2. Сан сан, Япония. Истории …