Начало / Свят / „Вог“ най-сетне ще се сдобие с мемоари

„Вог“ най-сетне ще се сдобие с мемоари

Легендарната Грейс Кодингтън ще получи 700 000 паунда за спомените си

Мемоарите на творческия редактор на най-авторитетното списание за мода „Вог” Грейс Кодингтън ще излязат в близко бъдеще, пише „Индипендънт”. За правата да публикува книгата издателство „Рандъм Хаус” ще й плати 700 000 паунда.

70-годишната Кодингтън работи на сегашния си пост – в американския „Вог” от 1988 г., а две години по-рано е била в британския му еквивалент. На младини е била модел, но когато на 26 години претърпява автомобилна катастрофа и се нуждае от пластична операция. Това я принуждава да се отдаде на работа „зад кулисите”.

Грейс рекарва 19 години в британската редакция на списанието, до 1986 г. След това заминава за Ню Йорк, където две години е консултант в производителя на дрехи „Келвин Клайн”. След това става дясна ръка на най-влиятелната жена в модата – главният редактор на „Вог“ Ана Уинтур (61), прототип на главната героиня във филма „Дяволът носи Прада“. Двете са известни със споровете си, които в крайна сметка водят до изключително високо вдигнатата летва за качество на списанието. Кодингтън и Уинтур са заснети в документалната лента „Септемврийски брой, която разкрива любопитни подробности за работата им. Затова може да се очаква, че мемоарите на творческия редактор ще предизвикат сензация.

Фото: en.wikipedia.org

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …