Начало / Свят / Излиза книга без заглавие и автор

Излиза книга без заглавие и автор

Според слуховете тя ще е посветена на измамника Бърнард Мадоф


Регистрираните клиенти на книжарниците в САЩ са получили на имейлите си мистериозен анонс за книга, която ще излезе през ноември, няма заглавие и авторът е анонимен, пише „Ню Йорк таймс”.

Информацията, която е известна, е, че произведението ще бъде 320 страници и ще струва 27 долара.
От издателство„Литъл, Браун енд Къмпани” издават, че книгата ще бъде за една от най-противоречивите личности на нашето съвремие, ще предизвика огромен медиен интерес и със сигурност ще получи презентиране в популярното предаване „60 минути”, което се излъчва по телевизионния канал „Си Би Ес”.
Носят се слухове, че авторка ще бъде Катрин Хуупър, която е идентифицирана от „Ню Йорк таймс” като тъмнокосата годеница на Андрю Мадоф, по-малкият син на Бърнард Мадоф – един от главните герои на световната финансова криза.

В края на 2008 г. 73-годишният Мадоф – финансист и бивш шеф на борсата NASDAQ, беше обвинен за класическа финансова пирамида, с която се набират средства от нови инвеститори, за да се плаща доходност на първите. Според прокуратурата по този начин са били завъртени поне 65 млрд. долара, затова схемата беше окачествена като най-голямата финансова измама в историята. Сред ужилените от фонда на Мадоф, който се смяташе за стабилна финансова институция, бяха големи банки и организации, в това число BNP Paribas, HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland и UniCredit, както и куп знаменитости като режисьора Стивън Спилбърг и най-богатата жена в света – наследницата на козметичната империя L’Oreal Лилиан Бетанкур. Той беше осъден на 150 години затвор, които изтърпява в Северна Каролина.

През май стана известно, че и снахата на Мадоф ще публикува мемоари. Тя е жена на големия му син, който се обеси след разкритията срещу баща му. Спомените се очакват на книжния пазар в края на годината.

Свързани заглавия

Снахата на измамника Бърнард Мадоф пише мемоари

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …