На фокус
Начало / България / БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

Днес, 30 септември, от 21 ч по БНТ стартира първото литературно риалити предаване – „Ръкописът“. Първият епизод ще може да бъде видян и на открито и пред Националната библиотека “Св. Кирил и Св. Методий”.

Номинирани са 72 ръкописа на романи. Най-младият участник е на 18, а най-възрастният – на 88 години. Журито е в състав: Владимир Зарев, Ваня Щерева и Захари Карабашлиев.  Водещ е Георги Танев – съпруг на продуцента на  предаването Евгения Атанасова. „Ръкописът“ е направен по италиански формат.

В първите шест епизода ще бъде излъчени 6 финалисти, които във втората фаза на формата ще се конкурират с върнатите от продуцентската колегия кандидати. Победителят, чийто роман ще бъде публикуван от издателство „Сиела“, ще бъде избран в последния епизод.

В литературното шоу ще участват още Георги Господинов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов, Георги Мишев, Алек Попов, както и две чуждестранни авторки – носителката на наградата „Пулицър“ Елизабет Франк и Тайе Селаси, жури в италианския формат на предаването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …