Начало / България / БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

Днес, 30 септември, от 21 ч по БНТ стартира първото литературно риалити предаване – „Ръкописът“. Първият епизод ще може да бъде видян и на открито и пред Националната библиотека “Св. Кирил и Св. Методий”.

Номинирани са 72 ръкописа на романи. Най-младият участник е на 18, а най-възрастният – на 88 години. Журито е в състав: Владимир Зарев, Ваня Щерева и Захари Карабашлиев.  Водещ е Георги Танев – съпруг на продуцента на  предаването Евгения Атанасова. „Ръкописът“ е направен по италиански формат.

В първите шест епизода ще бъде излъчени 6 финалисти, които във втората фаза на формата ще се конкурират с върнатите от продуцентската колегия кандидати. Победителят, чийто роман ще бъде публикуван от издателство „Сиела“, ще бъде избран в последния епизод.

В литературното шоу ще участват още Георги Господинов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов, Георги Мишев, Алек Попов, както и две чуждестранни авторки – носителката на наградата „Пулицър“ Елизабет Франк и Тайе Селаси, жури в италианския формат на предаването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (10 януари – 16 януари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 3. …