Начало / България / БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

БНТ привлече известни писатели за ментори в новото си писателско шоу

Днес, 30 септември, от 21 ч по БНТ стартира първото литературно риалити предаване – „Ръкописът“. Първият епизод ще може да бъде видян и на открито и пред Националната библиотека “Св. Кирил и Св. Методий”.

Номинирани са 72 ръкописа на романи. Най-младият участник е на 18, а най-възрастният – на 88 години. Журито е в състав: Владимир Зарев, Ваня Щерева и Захари Карабашлиев.  Водещ е Георги Танев – съпруг на продуцента на  предаването Евгения Атанасова. „Ръкописът“ е направен по италиански формат.

В първите шест епизода ще бъде излъчени 6 финалисти, които във втората фаза на формата ще се конкурират с върнатите от продуцентската колегия кандидати. Победителят, чийто роман ще бъде публикуван от издателство „Сиела“, ще бъде избран в последния епизод.

В литературното шоу ще участват още Георги Господинов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов, Георги Мишев, Алек Попов, както и две чуждестранни авторки – носителката на наградата „Пулицър“ Елизабет Франк и Тайе Селаси, жури в италианския формат на предаването.

Прочетете още

markus-spiske-109588-unsplash

Уикипедия направи живота по-разбираем

„Здравей, Свят“ са първите думи, които се появяват в нея на 15 януари преди 18 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *