Начало / Свят / Гръцка верига книжарници отвори „център за обучение и удоволствие”

Гръцка верига книжарници отвори „център за обучение и удоволствие”

Въпреки кризата „Елефтерудакис” откри нов обект в центъра на Атина

Гръцката верига книжарници „Елефтерудакис” отвори нов голям обект в центъра на Атина, предаде thebookseller.com. Сградата е на 4 етажа и заема 1 400 кв. м. Софика Елефтерудаки, който е изпълнителен директор на вериката, определи новия магазин като „център за обучение и удоволствие”.

„От проучвания, а и от собствени наблюдения, сме останали с впечатлението, че посещението на клиентите трябва да представлява приятно занимание. Особено сега, когато има финансова криза, и особено в нашия бизнес, който постоянно се променя. Книжарниците трябва да бъдат места, където хората си прекарват добре, но и да трупат знания”, допълва мениджърът на „Елефтерудакис”. Той казва още, че ще се наблегне на книги за история, политика, комикси и произведения за деца. Това ще се случи за сметка на трудовете по медицина, които могат да се намерят на други места. Обектът също така редовно ще е домакин на премиери на нови книги, автори ще раздават автографи, ще се провеждат семинари и други подобни събития.

Книжарницата съдържа няколко стаи за отдих, ксерокс, както и кафене. От компанията твърдят, че са наели само хора, които имат опит и които най-добре ще помагат на клиентите.

Веригата „Елефтерудаки” съществува от 1898 г. Тя има 28 обекта и около 200 човека персонал. Освен в Атина, компанията има книжарници още в Солун, Александруполис, Миконос, Патрас и Хераклион.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …