Начало / Свят / Най-подробното книжно пътешествие в Лувъра

Най-подробното книжно пътешествие в Лувъра

Албум ще представи всички 3 022 платна на парижкия музей

Илюстровано издание „Лувърът: Всички платна”, което се очаква да бъде отпечатано на английски в средата на ноември, обещава най-подробното „посещение” в парижкия музей, твърди американският портал publishersweekly.com. Сборникът ще съдържа фотографии и обяснение за всяко едно платно от постоянната му колекция. Снимките са на Ерик Лесинг, а анотациите във вид на есета са написани от двама специалисти по история на изкуството.

Дж. П. Левентал, шеф на издателство „Блек дог енд Левентал”, което ще отпечата албума, казва, че взел това решение едва когато открил важния детайл, че множеството книги за Лувъра имат общо взето сходно съдържание и предлагат информация само за най-известните творби. В случая каталогът ще е пълен. Лесинг е документирал 3 022-те платна в галерията в продължение на 50 години.

В изданието, което ще струва 75 долара, са инвестирани 125 000 долара за реклама и маркетинг. Въпреки високата цена, хора от бранша са на мнение, че албумът си струва цената, тъй като е близо 800 страници и съдържа навигиращо DVD. След Коледа е планирано издаването на приложение за таблети и смартфони.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …