Начало / Свят / Франк Милър иска „да вбеси хората” със „Светият терор”

Франк Милър иска „да вбеси хората” със „Светият терор”

Известният автор на комикси се отказал да изправя Батман срещу ислямските екстремисти

Авторът на някои от най-култовите комикси като „300”, „Град на греха” и „Батман: Черният рицар” – Франк Милър, разкри, че целта му е „да вбеси хората, да разбуни духовете” с новата си творба – „Светият терор”, пише „Индипендънт”.

„Ние сме в средата на ужасна война срещу ислямския екстремизъм. Врагът е безжалостен и иска тотално разрушение. Надявам се тази книга да вбеси много хора, да разбуни духовете”, коментира Милър вчера на церемония в Сан Диего. Той допъли, че главният герой в графичния роман – Фиксър, е мрачен персонаж, способен на добро, но и на жестокости. Именно такъв тип супергерой е необходим според писателя срещу този враг.

Комиксът е един от най-очакваните в последните години. В началото авторът е мислел Батман да се изправи срещу терористичната групировка, но впоследствие решил, че подобна история по-скоро ще развали имиджа на човека прилеп и ще го направи прекалено жесток.

Произведението ще излезе през септември, малко след 10-ата годишнина от атентата срещу кулите близнаци в Ню Йорк. Вчера на церемонията са били прочетени първите 6 страници.
Франк Милър е автор на комикси, писател и филмов режисьор. Той е написал филмираните комикси „Ронин”, ”Дявол на доброто”, „Батман: Черният рицар”, „Град на греха” и „300”.

Свързани заглавия:
Супергерой ще се бие срещу Ал Кайда

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …