Начало / България / Кът на книгата е оформен на Европейската алея на културата в София

Кът на книгата е оформен на Европейската алея на културата в София

До довечера паркът „Заимов“ е зона на изкуствата

От главната алея на парк „Ген. Вл. Заимов“ започва първото издание на столичния фестивал „Европейска алея на културата“, който съпътства кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. и е част от програма „Европа“ на Столична община, съобщи списание Light.

Организатор на събитието, което се провежда на 23 и 24 юли, е фондация „За Оборище“. Тя определя целта си така: „алтернативно представяне на музика, танци, изложби, театрални постановки, литературни четения, детски игри, занаятчийски работилници, ревюта“.
В парка е разположена главната сцена и четири шатри, в които освен кът на книгата има специални места за литературни премиери, музика, изобразително изкуство, късометражно и документално кино, изложби, работилници за бижута и аксесоари. Амбицията е фестивалът да стане традиционно културно мероприятие за София.

Програмата на „Кът на книгата” включва:
– Размяна на книги – „Аз чета“ и издателство „Ентусиаст“
– Литературно четене – издателство „Ентусиаст“
– Среща с автори- издателство „Ентусиаст“
– Дебат – „Аз чета“ – сайтът за твоята книга организират открит дебат на тема „Българската книга през 2019 г.“, който ще се проведе в неделя 24 юли от 19:30 часа на трона.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …