Начало / Свят / Дубайско издателство с дебютно издание в САЩ

Дубайско издателство с дебютно издание в САЩ

„Дар-Ел Шамс” иска да изгради мост между западната и източната култура

Дубайското издателство „Дар-Ел Шамс” публикува книга в САЩ за първи път, съобщи publishersweekly.com. Творбата се казва „Стани и приветствай слънцето”. Авторът е американката с египетски корени Сузи Касем.
Книгата на Касем представлява нещо като сборник, който е микс от поезия, кратки разкази и есета за вечните въпроси за истината, любовта и приятелството. Произведението е направено така, че да заинтригува няколко поколения. Касем е една от най-обещаващите млади авторки и вече има много почитатели в Египет, макар тя да е родена и израснала в Америка.

„Дар-Ел Шамс” има централен офис в Кайро, а също така скоро са отворени представителства в Лондон и Мумбай. „Искаме да построим мост между западната и източната култура. В исторически план и двата типа са взимали един от друг. Искаме да покажем, че има много прилики”, коментира Джеръми Мартин, който е директор на офиса в Бостън.

„Дар-Ел Шамс” съществува от 1990 г. Първата страна извън Дубай, където издателството функционира е Египет. Според експертите, компанията няма да работи успешно в Щатите. Макар да се превеждат на английски, книгите, които издателството публикува са за арабския свят и това няма да се хареса на публиката.

Свързани заглавия:
Суадитка и мароканец печелят арабския Букър

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …