Начало / България / Весел Цанков представя „Блогът на местния идиот” в Бургас

Весел Цанков представя „Блогът на местния идиот” в Бургас

„Надявам се, да съм интересен на всеки, който иска да се смее”, казва авторът

Сатирикът Весел Цанков ще гостува в „Хеликон-Бургас” на 27 юли, сряда, от 18,30 ч. Той ще представи хумористичната си книга „Блогът на местния идиот”.

Критиката определи книгата на Цанков като „една воайорска история за нелекото битие на селския социум със свръхдоза хумор и размити граници на нецензурното … или какво става, когато Йовков срещне Светльо Витков”.

На въпрос на lira.bg – на коя книга би се оприличил, Цанков казва: „Ако трябва да избера книга, чрез която да се представя, това е една от любимите ми – “Животът, начин на употреба” на Жорж Перек. Най-общо казано, тя е сбор от историите на хората, живеещи или живели в една сграда в Париж. Мисля, че и аз съм нещо такова – пълен съм с истории, които искам да разкажа на другите. За кого съм интересен? Надявам се, че за всеки, който иска да се смее, но и да мисли. Засега със смеха нещата са по-добре, но с напредването на възрастта и откъм мислене започвам да го натаманявам. Впрочем, да не разчитаме твърде много на мисленето, понякога смешката е по-точна. Пример: Наскоро прочетох, че през 1444 г. Никола Флавийски е отбелязъл „Откакто Гутенберг изобрети печатната преса, младежите вече не са същите”.

Цанков е роден през 1963 г. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”. От 1991 г. работи в редакция „Хумор, сатира и забава“ към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио като редактор, отговорен редактор (от 2002 г.), продуцент на направление „Култура“ (от 2007 г.).

Свързани заглавия:
Един блог за местния идиот и неговия блог
„Двойното голямо четене” в „Хеликон-Витоша”
Весел Цанков: „Читателят е творец, герой и дори бог!“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …