Начало / Свят / Джейн Фонда беше цензурирана

Джейн Фонда беше цензурирана

Интервю за новата й книга беше отменено, за да не критикува САЩ за войната във Виетнам

Известната американска актриса Джейн Фонда се е оплакала, че интервю с нея е било отменено заради намеренията й да критикува САЩ заради конфликта с Виетнам през миналия век, пише „Лос Анджелис таймс”.
Фонда трябвало да се появи в събота по QVC, за да промотира новата си книга „Прайм тайм: Да извлечеш максимума от живота си”, но й съобщили, че изявата се отменя. Книгата трябва да излезе на пазара на 18 август.
„От медията казаха, че са получили много обаждания с опасения да не говоря срещу конфликта във Виетнам. Мога да кажа, че съм най-малкото разочарована от факта, че са се подали на такъв евтин натиск. Още повече, че отмениха интервюто ми без предварително да говорят с мен. Никога не съм се притеснявала да говоря по темата и нямам какво да крия. Но това няма да попречи на хората да купуват моята книга. Те не се поддават на такива провокации”, написа актрисата в официалната си страница.
От QVC потвърдиха, че са получили подобни обаждания. Въпреки това медията не дава точно обяснение защо интервюто с Фонда е отменено.
Джейн Фонда е известна актриса, родена през 1937 г. Тя е дъщеря на Хенри Фонда, сестра на Питър Фонда и леля на Бриджит Фонда. Носителка е на два „Оскар” и три награди „Златен глобус”. Тя е политическа активистка, позицията й е твърдо против войните на САЩ във Виетнам и Ирак, феминистка е и е икона за жените, практикуващи аеробика и фитнес.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …