Начало / България / Иво Инджев пише детски приказки

Иво Инджев пише детски приказки

Журналистът представи „Президент на РъБъ” и „Течна дружба” в Бургас

Иво Инджев ще пише книга с приказки. Това стана ясно от негово изявление след представянето на книгите му „Президент на РъБъ” и „Течна дружба” в „Хеликон-Бургас”.

„Нищо чудно следващата ми книга да е приказки с неочакван край. Вдъхновява ме Елена – по-голямата ми дъщеря, с която имаме вече традиция да си разказваме измислени от нас истории”, сподели *Инджев. Той дори издаде една от любимите им – „Приказка за крадливите клончета” е вдъхновена от дървета, които растат пред техните прозорци.

По време на премиерата седемгодишната Елена инспектира щателно рафтовете с книги, а по-малката – 4-годишната Нина, демонстрира афинитет към професията на известния си баща – журналистиката, като взе камерата и започна да снима събитието. „Не снимай само краката”, бяха насоките на бащата.

„Президент на РъБъ” и „Течна дружба” предизвикаха дебати повече от час. В типичния си стил Инджев превърна книжарницата в студио. „Пожелавам на „Хеликон” да не слиза от книжния небосклон” – написа във възпоменателната книгата той.

––––––

*Иво Инджев е баща на пет деца – две дъщери и един син от първия му брак с германката Регина и Елена и Нина от оперната певица Росица Павлова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …