Начало / Свят / Дейвид Бекъм разкри мистерията около името на дъщеря си

Дейвид Бекъм разкри мистерията около името на дъщеря си

Харпър Севън е кръстена на авторката на „Да убиеш присмехулник“ и на любимия му футболен номер

След седмица на спекулации легендата на английския футбол Дейвид Бекъм разкри мистерията около странното име на новородената си дъщеря, пише „Дейли мейл”. Момиченцето се казва Харпър Севън и е кръстено на Харпър Лий – авторката на класиката „Да убиеш присмехулник”. Произведението е любимо на съпругата на футболиста Виктория.

„Много се говори за имената на нашите деца, Харпър не прави изключение. Но всичко, което правим, си има причина. Харпър е име, което обичаме от дълго време. Кръстена е на авторката на книгата „Да убиеш присмехулник”, любимата на Вики. Това е много силна, увлекателна книга”, казва играчът и модна икона Бекъм.

Разкритието е изнедада, тъй като злите езици твърдят, че Виктория никога не е чела. В интервю преди 6 години обаче бившата изпълнителка от поп групата „Спайс гърлс” заяви, че чете книги, но не успява да ги довършва заради натоварения си график.

Бекъм разкрива загадката и около втората част на името на новороденото – Севън, което в превод значи Седем. Това е любимият номер на футболиста, с който той е играл за „Манчестър Юнайтед“ и националния отбор на Англия. „Играх със седмица и това е много важно число за моята кариера. Освен това символизира духовно съвършенство – например седемте чудеса на света, седемте цветове на дъгата, а и много култури по света го смятат за късметлийско число”, обяснява щастливият баща, който вече има трима синове.

Дейвид Бекъм е бивш футболист на „Манчестър Юнайтед“, „Реал Мадрид“ и „Милан“. В момента играе за „Лос Анджелис Галакси“. Освен голям футболист, той е смятан и за модна икона и е един от най-богатите спортисти. За националния отбор на Англия има 115 мача и 17 гола. Бекъм е изиграл рекорден брой мачове за страната си.

Харпър Лий е американка, родена е през 1926 г. Тя е известна с романа си „Да убиеш присмехулник”, който й донесе награда „Пулицър” през 1960 г. След него писателката не издаде нито една книга, но въпреки това беше наградена за цялостен принос към литературата през 2007 г. През пролетта Лий, която води затворен живот, навърши 85 години.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …