На фокус
Начало / България / Изложба на комиксовите супергерои ще бъде открита в Бургас

Изложба на комиксовите супергерои ще бъде открита в Бургас

Любопитна изложба на комикси и скици ще бъде открита на 5 октомври от 18,30 ч в „Морското казино“ в Бургас. Експозицията ще бъде изложена в зала „Георги Баев“ и ще бъде достъпна до 28 октомври. „Comics Univers“ предлага над 60 комикса и скици от 23 автора от цялата страна и колекционерски фигури на супергерои, съобщи burgasnews.com.

Батман, Супермен, Спайдърмен, Уондър Уоман, Харли Куин, Жокера, Хълк, Върколака – това са само малка част от персонажите, познати на поколения малки и големи по цял свят. Всички те притежават свъхчовешки сили – могат да летят, да изскачат небостъргачи за секунди, имат висок коефициент на интелигентност, леден дъх, рентгеново зрение, майстори са в бойните изкуства и не се разделят със своите високотехнологични приспособления.

Но кой ги създава и с каква цел? Посетители на изложбата ще възможността да се запознаят с двама млади бургаски творци – Магдалена Михранова (27) и Йончо Йониев (29). Те работят заедно повече от две години. Зад гърба си имат четири общи фентъзи проекта, но това е дебютната им изложба. Акцент в нея ще бъде най-новият им комикс проект. Ще бъдат изложени първите 10 страници от фентъзито. Идеята на двамата автори е комиксът да бъде издаден в две части, реализирани в 48 страници.

Входът за „Comics Univers“ е свободен.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на март

Във всички емоционални багри са книжните акценти на третия месец от 2023 г.  Започваме с …