Начало / България / Изложба на комиксовите супергерои ще бъде открита в Бургас

Изложба на комиксовите супергерои ще бъде открита в Бургас

Любопитна изложба на комикси и скици ще бъде открита на 5 октомври от 18,30 ч в „Морското казино“ в Бургас. Експозицията ще бъде изложена в зала „Георги Баев“ и ще бъде достъпна до 28 октомври. „Comics Univers“ предлага над 60 комикса и скици от 23 автора от цялата страна и колекционерски фигури на супергерои, съобщи burgasnews.com.

Батман, Супермен, Спайдърмен, Уондър Уоман, Харли Куин, Жокера, Хълк, Върколака – това са само малка част от персонажите, познати на поколения малки и големи по цял свят. Всички те притежават свъхчовешки сили – могат да летят, да изскачат небостъргачи за секунди, имат висок коефициент на интелигентност, леден дъх, рентгеново зрение, майстори са в бойните изкуства и не се разделят със своите високотехнологични приспособления.

Но кой ги създава и с каква цел? Посетители на изложбата ще възможността да се запознаят с двама млади бургаски творци – Магдалена Михранова (27) и Йончо Йониев (29). Те работят заедно повече от две години. Зад гърба си имат четири общи фентъзи проекта, но това е дебютната им изложба. Акцент в нея ще бъде най-новият им комикс проект. Ще бъдат изложени първите 10 страници от фентъзито. Идеята на двамата автори е комиксът да бъде издаден в две части, реализирани в 48 страници.

Входът за „Comics Univers“ е свободен.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …