Начало / България / Децата на Русе са най-четящите в България

Децата на Русе са най-четящите в България

Русе е безапелационният победител в кампанията за насърчаване на детското четене „Забавното лятно четене“. Крайдунавският град спечели в категориите „Най-четящ град“, „Най-четящо училище“ и „Есе“.

Децата от Русе са победители за трети път от началото на кампанията, след като завоюваха приза „Най- четящ град“ и през 2012 г. и 2013 г. Най-четящото училище за 2015 г. е СОУ за европейски езици „Свети Константин- Кирил Философ“.  От Русе е и победителят в литературния конкурс за творческо писане „Моето невероятно лятно приключение” във възрастовата група от 10 до 14 години и това е десетгодишният Ивелин Крумов от СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“. Конкурсът се проведе за втори път в рамките на кампанията и се радва на нарастващ интерес. Тази година в него се включиха повече от 75 деца.

В категорията „Най-четящото дете“ за 2015 г. победител е петокласничката Дара Кръстева от  Немско училище в София.  14-годишната  Габриела Гребенчарска от Самоков пък печели наградата за „Най-активен читател“, а 7-годишният й съгражданин Райчо Савов бе обявен за „Най-активен млад читател“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …