Начало / Свят / „Гугъл” не позволява на бивш служител да публикува книга

„Гугъл” не позволява на бивш служител да публикува книга

От компанията се страхуват, че ще навреди на социалната им мрежа„Гугъл” не позволява на своя бивш служител Пол Адамс да публикува книгата си „Социални кръгове”, предава „gizmodo.com”. Книгата, пълна с проучвания, е написана от Адамс, докато е работил за най-голямата търсачка.

Интересно е, че миналата година компанията е дала зелена светлина на Адамс да публикува книгата си. Тогава обаче той още бил на работа там. След напускането му от „Гугъл” вероятно се притесняват, че творбата може да навреди на най-новата социална мрежа „Google+”. В началото договорката е била бившият служител да не пуска книгата си на пазара преди да заработи социалната мрежа. Но сега, след като тя има вече 10 милиона потребители, фирмата настоява книгата да не излиза въобще.

Често се случва компании да имат проблеми, след като техни кадри напуснат, но в случая става дума за книга, която би трябвало само да помогне. Самият Пол Адамс твърди, че не е издал никакви фирмени тайни и съдържанието се състои единствено от негови проучвания.

„Индустрията се нуждаеше от тази книга. Но това, че „Гугъл” блокира проекта, няма да ме сломи”, коментира Адамс. В момента той работи върху нова книга – „Групирани”, и обещава тя скоро да е на пазара.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …