Начало / България / Двойна премиера на Ивайло Диманов в Бургас и Варна

Двойна премиера на Ивайло Диманов в Бургас и Варна

Авторът представя „Ешафод” и „Килър с 24 диоптъра късогледство“

Наскоро на книжния пазар се появиха две нови заглавия от Ивайло Диманов – стихосбирката „Ешафод” и сборникът с весели разкази „Килър с 24 диоптъра късогледство”. Именно тях писателят ще представи в морските книжарници на „Хеликон”. На 16 юли (събота) в Бургас, а на 17 юли (неделя) – във Варна. И двете премиери са от 18 ч. Ивайло Диманов е журналист, писател и бард от София, автор на 7 книги, носител на множество наши и международни литературни отличия, журналист на годината за 2008 г.

В „Ешафод“ са събрани поетични изповеди и поеми, посветени на Нейно Величество Любовта. В красивото илюстровано издание на ИК „Сатори Ко“ авторът повежда изкушения читател из дебрите на Морайския лес, за да възпее влюбените Тристан и Изолда, преодолява време и пространства заради греховната страст на Камий и Роден, заради фаталната Елена, запалила Троян и Троя. Заради Беатриче и Петрарка, заради Тизба и Пирам… Метафоричната „екзекуция“, за която иде реч, е с щастлив край, макар че както сам казва поетът – „Осъденият на любов не моли за милост“.

„Килър с 24 диоптъра късогледство“ е сборник с петдесетина разкази, пълни с абсурд, екшън и самоирония. Героите на Ивайло Диманов са уж съвсем реални, но поредният абсурд размива боите и историята се превръща в странен микс. Авторът разказва своите истории с емоциите на отчаян романтик, с иронията на скептик и с метафоричността на поет.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …