Начало / България / Нова сесия на „Daily Potter”

Нова сесия на „Daily Potter”

Срещата е в столичната „Хеликон-Витоша”

Най-запалените фенове на поредицата за Хари Потър , обединени в клуба „Daily Potter” , ще се съберат на редовна сесия в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” в събота, 9 юли. „Със срещите, които организираме, искаме да покажем, че четенето не е скучно, а напротив – добрата книга може да е едно от най-страхотните преживявания в живота на човек”, заявяват организаторите от „Daily Potter Kids”. Голямото четене на „Даровете на смъртта” ще започне точно в 14 ч.

„Целта ни е да привлечем вниманието на децата и да ги накараме поне да отворят „Хари Потър”, за да разберат какво става след това в историята. От там нататък Джоан Роулинг си знае работата – потопи ли се веднъж човек в магическата атмосфера на „Хари Потър”, вече няма да може да остави книгата, докато не стигне до финала”, добавят от клуба.

В“Daily Potter“ няма официално членство и затова административните условности са пренебрегнати. Възрастовият диапазон е широк – от 14 до 48 години, но основното ядро е от млади хора. Най-възрастната дейлипотърка е от Русе. Клубът, който има клонове в цялата страна, отстоява твърда позиция относно книгата – те не приемат, че тя е детска, особено последните 3 части, и не са съгласни, че е поредица от седем части – напротив, книгата е една, но в седем тома.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …