Начало / България / Малко известни текстове на Капоти събрани в книга

Малко известни текстове на Капоти събрани в книга

„Портрети и наблюдения. Есета” от понеделник на книжния пазарНепознати и малко известни текстове на американския писател Труман Капоти излизат на българския книжен пазар. „Книгата представлява том с есетата на Капоти, за пръв път събрани на едно място. Голяма част от тях не са публикувани повторно след първоначалната си поява в списания и различни сборници, затова настоящето издание е безценен подарък за почитателите на големия американски писател”, се казва в прессъобщението на издателя „Колибри”.

В „Портрети и наблюдения. Есета” могат да се прочетат наблюденията на Капоти върху легенди като Езра Паунд и Коко Шанел, както и мащабното „Музите са чути”. Книгата ще бъде по рафтовете на книжарниците от 11 юли, понеделник.

Капоти (1924-1984) е един от най-успешните представители на американската литература. Автор е на романите „Други гласове, други стаи“, „Закуска в Тифани“, „Арфата на тревите“, „Хладнокръвно“ – документална история на едно от големите американски убийства, „Музика за хамелеони“, също така на много разкази, киносценарии.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Untitled-design-2021-03-08T114825.586

Принц Филип обичал и друга според роман

Кейт Куин разказва история за смелост и любов Събитията, към които ни връща, се развиват …