Начало / България / Морска алея на книгите в Бургас от понеделник

Морска алея на книгите в Бургас от понеделник

18 издателства ще продават на преференциални цени

Морска алея на книгата ще бъде открита в Бургас. Инициативата е на общината и ще бъде открита на 11 юли, понеделник, съобщи Йорданка Ананиева – заместник-кметът по култура.

Зад открита сцена „Охлюва“ осемнадесет издателства, от които пет бургаски, ще покажат своята продукция. Идеята е на едно място те да предложат на бургазлии и гостите на града своите книги на преференциални, издателски цени.
Инициативата е част от усилията на Община Бургас за развитие и популяризиране на културния живот в града, както и за издигане авторитета му като атрактивно и артистично място. Партньор е Регионална библиотека „Яворов“.

Щандовете на издателствата ще бъдат разположени в шатри, които ще бъдат отворени от 10 до 21 часа до 15 юли включително.

Програмата на Морска алея на книгата предвижда и литературни премиери и срещи с български автори. Свои книги ще представят Стефан Цанев, Румен Леонидов, младата авторка Ина Герджикова – носител на наградата за дебют на издателство „Хермес“, Владимир Харизанов, описал пътешествието си до Индия на велосипед…
За пръв път пред широката публика ще бъде разкрита историята на любовта между Яворов и Дора Габе.

Официалното откриване на алеята ще бъде на 11 юли от 18.30 часа с концерт на сцена „Охлюва, в който ще участват вокална група „Петте сезона“ и други млади бургаски таланти.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …