Начало / Свят / И биографията на Мадона излиза като комикс

И биографията на Мадона излиза като комикс

Книжният пазар по света отбелязва бум на графичните романи

Биографията на поп певицата Мадона излиза като графичен роман в САЩ и Европа през август, съобщи CNN. Книгата ще е с обем 32 страници и ще струва 2,80 евро. Така звездата ще се нареди в списъка с известни личности, които вече съществуват и като анимационни герои – Хилъри Клинтън, Мишел Обама, Анджелина Джоли, Стив Джобс.

Рисуваните истории бележат бум на пазара на книги в световен мащаб. Наскоро писателят с афганистански произход Халед Хосейни обяви, че бестселърът му „Ловецът на хвърчила” ще се появи в картинен вариант. Традиционните супергерои на Америка също продължават комиксовия си живот, като един от тях ще се бие дори срещу „Ал Кайда”. Германско издателство пусна тази година историята на федералната република от Хитлер до наши дни в картинки, а поляците намериха сили да преживеят чрез комикс дори кошмара от лагера на смъртта Освиенцим.

За сравнение в България тенденцията е точно обратната. Тук издателствата се принуждават да се отказват от планирани издания на комикси, тъй като на пазара липсва търсене. В книжарниците няма почти никакво предлагане и намирането им е възможно единствено с поръчка от самото издателство. На пролетния базар на книгата в НДК графичните романи се брояха на пръсти и се продаваха на символични цени от 3-5 лв.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

GettyImages-482534641-2000x1200

Защо го правят?

Иван ГОЛЕВ Една китайска поговорка гласи: „И най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет”. Затова …