Начало / Свят / Книжарници „Бордърс” се продават за 215 млн. долара?

Книжарници „Бордърс” се продават за 215 млн. долара?

Кандидат-купувач е инвестиционната компания „Наджафи”

Веригата книжарници „Бордърс” успя да намери купувач след своя фалит. Частната фирма „Наджафи”, която се занимава с инвестиции, предлага сумата от 215 милиона долара за да стане собственик, пише „Гардиън”. Компанията също поема отговорност, че ще погаси 220-милионния дълг на „Бордърс”.

Сделката обаче не е сигурна, тъй като веригата може да бъде изнесена на търг. В такъв случай „Наджафи” може би ще предложи по-голяма сума. Дали ще може да се проведе търг, ще стане ясно на 21 юли, когато съдът ще се произнесе по въпроса.

Инвестиционната компания се интересува отдавна от базираната в Мичиган верига книжарници, въпреки че до момента не е била спрягана за възможен купувач.

„Бордърс” е една от най-големите вериги книжарници. Основана е през 1971 г. Компанията обаче обяви банкрут през април, тъй като не издържа на конкуренцията на онлайн търговците и другите вериги.

„Наджафи” е фирма, която се занимава с инвестиции. Тя притежава над 1.1 милиарда долара в акции. Има акции във веригата ресторанти „Паста Помодоро” и баскетболния отбор от НБА „Финикс Сънс”.

Прочетете още

Toto3

Незадължително четене: Тото е пръв приятел за ваканцията

Децата заслужават своите хубави мигове през лятото Немирният и палав герой е пример за непослушание… …