Начало / България / Условията за участие в конкурса „Градът през моя поглед“

Условията за участие в конкурса „Градът през моя поглед“

Фондация „Град и посоки“ ,„Градското списание“ и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на община Варна дадоха старт на второто издание на конкурс за литература и фотография „Градът през моя поглед“.

Ето и условията:

В конкурса могат да участват младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в две категории: литература (есе, разказ, приказка, стихотворение, очерк) и фотография.

Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word, 30 реда по 60 знака) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят – какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.

Фотографиите могат да са черно-бели или цветни, с максимални размери на всяка творба до 150 см. всяка страна (JPG, PNG, TIFF).

Конкурсът е явен. Един автор може да участва с един текст, който може да е бил публикуван, но ненаграждават в други конкурси; с две фотографии, които също не са били награждавани. Допуска се участие и в двете категории. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и e-mail за връзка.

Текстовете и фотографиите се изпращат на e-mail: konkurs@urbanmag.com в периода 1 септември – 15 ноември 2015 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени на 20 ноември. Ще бъдат присъдени по 3 предметни награди за литература и фотография в двете категории, наградният фонд за всяка конкурса категория е 230 лева. Организаторите си запазват правното да присъдят и поощрителни награди.

Жури в литературния конкурс са Елена Владова, Мариан Желев и Огнян Антов. Фотографиите ще се публикуват във Фейсбук страницата на „Градското списание“ и за тях ще гласуват читателите на изданието. Победителят ще бъде избран въз основа на събраните гласове. Текстовете ще бъдат публикувани в интернет издание „Градското списание“ и в електронен сборник заедно с фотографиите, който ще бъде достъпен безплатно. Наградите ще бъдат връчени на 21 ноември в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, където ще бъде подредена изложба.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …