Начало / България / Условията за участие в конкурса „Градът през моя поглед“

Условията за участие в конкурса „Градът през моя поглед“

Фондация „Град и посоки“ ,„Градското списание“ и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на община Варна дадоха старт на второто издание на конкурс за литература и фотография „Градът през моя поглед“.

Ето и условията:

В конкурса могат да участват младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в две категории: литература (есе, разказ, приказка, стихотворение, очерк) и фотография.

Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word, 30 реда по 60 знака) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят – какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.

Фотографиите могат да са черно-бели или цветни, с максимални размери на всяка творба до 150 см. всяка страна (JPG, PNG, TIFF).

Конкурсът е явен. Един автор може да участва с един текст, който може да е бил публикуван, но ненаграждават в други конкурси; с две фотографии, които също не са били награждавани. Допуска се участие и в двете категории. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и e-mail за връзка.

Текстовете и фотографиите се изпращат на e-mail: konkurs@urbanmag.com в периода 1 септември – 15 ноември 2015 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени на 20 ноември. Ще бъдат присъдени по 3 предметни награди за литература и фотография в двете категории, наградният фонд за всяка конкурса категория е 230 лева. Организаторите си запазват правното да присъдят и поощрителни награди.

Жури в литературния конкурс са Елена Владова, Мариан Желев и Огнян Антов. Фотографиите ще се публикуват във Фейсбук страницата на „Градското списание“ и за тях ще гласуват читателите на изданието. Победителят ще бъде избран въз основа на събраните гласове. Текстовете ще бъдат публикувани в интернет издание „Градското списание“ и в електронен сборник заедно с фотографиите, който ще бъде достъпен безплатно. Наградите ще бъдат връчени на 21 ноември в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, където ще бъде подредена изложба.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …