Начало / Свят / Почина авторът на бестселъри за самопомощ д-р Уейн Дайър

Почина авторът на бестселъри за самопомощ д-р Уейн Дайър

Авторът на бестселъри в областта на приложната психология и самопомощта д-р Уейн Дайър почина на 75-годишна възраст в Мауи, Хаваи, съобщи в. „Ню Йорк Таймс“. Новината бе потвърдена от дъщерята на писателя и мотивационния лектор Серена. Той е издъхнал от сърдечен удар през нощта в събота срещу неделя, след като от години се бореше с левкимия.

Дайър се утвърди като един от най-популярните в света лектори и писатели на книги за самопомощ. Той беше сред любимците на популярни личности като Опра Уинфри и др. Сред най-популярните негови трудове са „Бъди  господар на себе си“, „Промени мислите си, промени живота си“, „Силата на намерението“, „Има духовно решение за всеки“ и др. Той е автор на повече от 24 книги, от които са продадени милиони копия по цял свят.

Уейн Дайър е роден на 10 май, 1940 г. Малко след това баща му, Мелвин Дайър, изоставя семейството и майка му, Хейзъл Ирене Волик, го дава в приемно семейство. След като завършва гимназия, той учи четири години във военновъздушните сили, след което завършва университет в родния си Детройт. Получава бакалавърска степен по история и философия, а след това става доктор по психология. Женил се е три пъти и има шест дъщери, двама сина и девет внука.

Книги от Уейн Дайър тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …