Начало / Свят / Супергерой ще се бие срещу Ал Кайда

Супергерой ще се бие срещу Ал Кайда

Батман не издържал кастингаВ новият комикс на корифея в жанра Франк Милър супергероят Фиксър ще се бие срещу Ал Кайда, предава „Гардиън”. Графичният роман ще се нарича „Светият терор”.

Очаква се комиксът да излезе около 10-та годишнина от 11 септември 2001 г. „Мрачен, безскрупулен герой ще бъде пренесен в модерно време”, заявяват издателите. В началото идеята е била Батман да се изправи срещу терористичната групировка, но Милър в последствие е решил, че образът на човека-прилеп не е подходящ. „Образът е по-скоро, като Мръсния Хари, отколкото като Батман. Именно затова измислих нов супергерой”, споделя авторът.

Писателят описва Фиксър като „авантюрист, който търси своята мисия. За разлика от Батман, той не е страдаща душа. Фиксър е наясно със себе си. Получил е най-добрата бойна подготовка. Добър човек е, но е малко жесток”.
Франк Милър е автор на комикси, писател и филмов режисьор. Той е написал филмираните комикси „Ронин”,”Дявол на доброто”, „Батман: Черният рицар”, „Град на греха” и „300”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Coverjpg

Съвременна клайнианска психоанализа

Юлия ПЕТКОВА След сборника „Психоанализа в България: тук и сега“, подписан от български аналитици и …