Начало / България / Биографията на Майкъл Джордан излиза на 5 октомври на български

Биографията на Майкъл Джордан излиза на 5 октомври на български

Една от най-пълните и пространни биографии на баскетболната легенда Майкъл Джордан ще се появи на българския книжен пазар на 5 октомври. Новината обявиха от издателство „Жануа 98“, които готвят до края на годината и книга за боксовата звезда Майк Тайсън.

„Майкъл Джордан“ е дело на популярния баскетболен журналист Роланд Лейзънби. Той е автор на много книги, сред които и приетия с овации бестселър: „Джери Уест: Животът на една легенда и баскетболна икона“. За да събере колосалния си труд за Джордан, Лейзънби прекарва последните три десетилетия като прави интервюта с играчи от НБА, треньори, служители на клубове и популярни журналисти и коментатори, които пишат и говорят за лигата.

У нас освен  с меки корици (23 лв.) книгата ще излезе и като колекционерско издание. То ще е с твърди корици и ще включва предговор на автора на бестселъра „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ Иво Иванов, както и от единствения българин, играл в НБА – Георги Глушков . Предвиден е и разказ от посещението в дома на Джордан от българския журналист от БНР Ивайло Герчев и спомените от срещите с Въздушния на репортера от „24 часа“ Николай Кръстев.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на книжарници „Хеликон” за най-продавани книги (18 – 24 юли)

Художествена литература Аз преди теб от Джоджо Мойс След теб от Джоджо Мойс През онази …