Начало / България / Баскетболисти влязоха в библиотеката

Баскетболисти влязоха в библиотеката

inset-larger_1050x730_DSC2947Баскетболистите на вицешампиона Балкан се включиха в националната инициатива “Маратон на четеното”, която се провежда по идея на Българска библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация “Българска книга”. Дългучите обединиха книгите и спорта, като се сренаха с деца в библиотеката и им прочетоха откъси от свои любими произведения, предаде botevgrad.com.

Каузата уважиха и президентът на Балкан Михаил Михайлов, кметът на града Иван Гавалюгов и възпитаници от детско-юношеската школа на клуба.

Сред книгите, които бяха представени бяха “Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ на Иво Иванов, както и Биографията на Бранислав Нушич и “Приключенията на Том Сойер” от Марк Твен.

inset-larger_1050x730_DSC2956Първите участници в тазгодишния “Маратон на четеното” получиха грамоти и разделители за книги, изработени от екипа на библиотеката. В чест на гостите детският отдел, който бе домакин на откриването на инициативата, бе украсен с балони в цветовете на Балкан.

inset-larger_1050x730_DSC3114.jpg.620x350_q85_crop“Маратонът на четенето” се провежда от Международния ден на детската книга 2 април до 23 април – Международният ден на книгата и авторското право.

Снимки: www.botevgrad.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

01

Домашната библиотека издава вкуса ни

Подредбата подсказва какви книги четем Точно предпочитаните от нас стилове оказват влияние дали лавиците са …