Начало / България / Баскетболисти влязоха в библиотеката

Баскетболисти влязоха в библиотеката

inset-larger_1050x730_DSC2947Баскетболистите на вицешампиона Балкан се включиха в националната инициатива “Маратон на четеното”, която се провежда по идея на Българска библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация “Българска книга”. Дългучите обединиха книгите и спорта, като се сренаха с деца в библиотеката и им прочетоха откъси от свои любими произведения, предаде botevgrad.com.

Каузата уважиха и президентът на Балкан Михаил Михайлов, кметът на града Иван Гавалюгов и възпитаници от детско-юношеската школа на клуба.

Сред книгите, които бяха представени бяха “Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ на Иво Иванов, както и Биографията на Бранислав Нушич и “Приключенията на Том Сойер” от Марк Твен.

inset-larger_1050x730_DSC2956Първите участници в тазгодишния “Маратон на четеното” получиха грамоти и разделители за книги, изработени от екипа на библиотеката. В чест на гостите детският отдел, който бе домакин на откриването на инициативата, бе украсен с балони в цветовете на Балкан.

inset-larger_1050x730_DSC3114.jpg.620x350_q85_crop“Маратонът на четенето” се провежда от Международния ден на детската книга 2 април до 23 април – Международният ден на книгата и авторското право.

Снимки: www.botevgrad.com

Прочетете още

Snimek-obrazovky-2023-06-27-v-8.07.33

Президентска библиотека отвори врати в Прага

Колекцията е стогодишна Библиотеката носи името на първия чехословашки президент – Т. Г. Масарик. Тя …