Начало / Свят / Антрополог от ЮАР иска ексхумация на Шекспир

Антрополог от ЮАР иска ексхумация на Шекспир

Драматургът ще е „факелът“ на китайците към Великобритания

Антропологът Франсис Такъри, директор на Института за еволюцията на хората в Йоханесбург, ЮАР, заяви, че е искал от англиканската църква да му разреши да направи ексхумация на Уилям Шекспир, съобщи theatlanticwire.com.

Целта е да се открие истинската причина за смъртта на легендарния поет, тъй като Такъри е на мнение от 10 години насам, че Шекспир е бил пристрастен пушач на марихуана. Антропологът твърди, че открил „предполагаеми доказателства за канабис” и „следи от кокаин” в старата къща на Шекспир.

До момента предположенията на Такъри са гневно заклеймявани от феновете на поета. Сред тях преди ден се нареди и китайският премиер Уън Дзябао, който посети родното място на Шекспир Стратфорд на Ейвън. Политикът заяви там, че е голям почитател на твореца и го нарече „най-великия поет за всички времена”.

Дзябао е в Обединеното кралство по икономически въпроси, но е на мнение, че неговата визита до Стратфорд на Ейвън ще помогне и на туризма във Великобритания. „Надявам се когато 1 милиард китайци ме видят по телевизията да посещавам родното място на Шекспир, да поискат и те да го направят”, заяви той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …