Начало / България / Синът на Ицхак Рабин идва в България

Синът на Ицхак Рабин идва в България

Мемоарите на израелския политик ще бъдат представени в Аулата на “Св. Климент Охридски“Ювал Рабин – син на покойния израелски политик Ицхак Рабин, идва в България. Той ще присъства на премиерата на книгата “Ицхак Рабин. Мемоари“, която ще се състои на 30 юни 2011 г. от 18.30 ч. в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски“, съобщиха издателите. Спомените на Нобеловия лауреат за мир излизат с подкрепата на Посолството на Държавата Израел в София в издателската програма “Световният гамбит“.

Ицках Рабин беше убит през 1995 г., една година след като получи Hобеловата награда заедно с Ясен Арафат и Шимон Перес. Известен като човек на войната и на мира, роденият в Йерусалим израелски министър-председател имаше ключова роля в развитието на еврейската държава и установяването на мира в Близкия изток. Мемоарите на Ицхак Рабин бяха публикувани за пръв път през 1979 г. Сега те излизат и на български.

Спомените дават безпристрастна оценка на значителни събития в израелската история и показват еволюцията на схващанията на Рабин. Той пише за годините, прекарани от него в Хаганата (независимата еврейска военна сила) и дава описание на войната за независимост. Рабин подробно излага тактическите ходове, които го направиха герой на Шестдневната война, и припомня работата си като посланик в САЩ. Разказва за трудното си решение да санкционира спасяването на отвлечените заложници от летището в Ентебе. Рабин завършва книгата си с проницателна оценка на израелско-египетския мирен договор и перспективите за мир с другите съседи на Израел, включително палестинците.
Мемоарите на Ицхак Рабин са важни не само като поглед към Израел и Близкия изток, но те рисуват човешкия портрет на един световен лидер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

manga-one-piece_43

Най-дългата книга на света се разпродаде за броени дни

Лимитираното издание намери купувачи въпреки обема си Комиксът One Piece наброява общо 21 450 стр. По …