Начало / Свят / Джеймс Патерсън с две книги за един ден

Джеймс Патерсън с две книги за един ден

Авторът на трилъри пуска и детска книга с неговото име


Криминалният писател Джеймс Патерсън, който счупи доста рекорди по продажби, ще опита нещо, което не е правено преди, твърди неговият издател. В понеделник, той ще представи не една, а две нови свои книги, пише „USA Today”. Едната ще бъде за възрастни, а другата за деца.

Книгата за възрастни е трилърът „Сега вече я виждате”. За написването на романа на Патерсън помага и Майкъл Ледуидж. Книгата за деца е озаглавено „Средно училище: Най-лошите години в моя живот” е насочено към аудитория между 8 и 12 години.

Джеймс Патерсън твърди, че е вдъхновен от своя 13-годишен син да пише за малките. „Решението ми е не лош начин да покажа на родителите, че една от техните задачи е да намерят книги, които ще бъдат интересни на техните деца”, заяви авторът, който има 19 заглавия, оглавявали класациите на „USA Today” в последните 10 години.

„Средно училище” ще се разказва за умен и способен ученик, чиято цел обаче е да наруши всяко едно правило в училище.

Джеймс Патерсън е роден 1947 година в Ню Йорк. Започва да пише след като е направил кариера в рекламния бизнес. Неговите криминални романи са едни от най-продаваните в цял свят. Носител е на награда „Едгар”. Необичайната продуктивност на Патерсен, обаче навежда на мисълта, че зад него има солиден екип, който пише книгите му.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …