Начало / Свят / Книжарниците са недоволни от Джоан Роулинг

Книжарниците са недоволни от Джоан Роулинг

Големите вериги смятат, че писателката ги ощетява с монопола си върху е-книгите за Хари ПотърКнижарниците остро разкритикуваха авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг, защото тя реши да продава електронни книги от серията единствено чрез новия сайт “Pottermore”, предаде „thebookseller.com”. Както е известно, в дългоочакваното си изявление вчера писателката заяви, че 7-те части ще могат да се купуват в електронен вариант след стартирането на „Potterore” през октомври. По този начин единствената компания, която ще печели, е нейното издателство „Блумсбъри”.

„Винаги сме предоставяли най-доброто на феновете на Хари Потър, когато нова книга се е появявала на пазара. Давали сме всичко от себе си романите да се продават колкото се може повече. Повече от разочаровани сме, че не можем да продаваме книгите в електронен вариант, особено като се има предвид, че сме изиграли главна роля за популяризирането на „Хари Потър”, коментира говорител на веригата „Уотърстоунс”.

„Хари Потър” е марка. Роулинг сама избира как да ръководи нейното разпространяване. Не е честно да не позволиш на книжарниците да продават електронните варианти, особено след като в бъдеще можеш да имаш нужда от тях, когато напишеш нова книга, която да се продава във физически вариант”, казва Рейчъл Ръсел от „W H Smith”.

Мнението на други вериги, като „Фойлс”, е подобно. До момента говорителите на Роулинг отказват да отговорят на критиките чрез пресата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …