Начало / България / Жозе Родригеш душ Сантуш отново в България

Жозе Родригеш душ Сантуш отново в България

Българска следа в романа „Седмият печат”

Най-продаваният португалски автор Жозе Родригеш душ Сантуш идва отново в България. Визитата на популярния писател е свързана с представянето на последния му роман „Седмият печат”. На 29 юни, сряда, в сградата на БТА Душ Сантуш ще даде специална пресконференция.

Софийската премиера е в „Хеликон-България” на 30 юни от 18,30 ч, а на другия ден книгата ще бъде представена и в книжарницата на издателя „Хермес” в Пловдив.

„Седмият печат” е роман, който засяга проблеми, свързани с глобалното затопляне и изчерпването на петрола. Душ Сантуш вкарва и българска връзка – един от героите в книгата е българин. Христо Атанасов, професор по физика от Пловдив, участва съвместно със западните си колеги в разработката на система за получаване на енергия от водорода като алтернатива на петролните горива. Съдбата на героя обаче е трагична – убийството му е поръчано от силите, стоящи зад петролния бизнес, тъй като наличието на много по-евтина и леснодостъпна енергия би довело до срив на много гигантски корпорации и цели национални икономики.

Миналата година по покана на ИК „Хермес“ Жозе Родригеш душ Сантуш дойде за първи път в България. Поводът за гостуването му тогава беше премиерата на „Божията формула“, която се състоя в София и Пловдив.

Кой е Жозе Родригеш душ Сантуш виж тук.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227975_b

„Сделката“ от Ел Кенеди – любовта се разгаря, когато най-малко я очакваш

По книжарниците можете да намерите „Сделката“ от Ел Кенеди – колежански романс, който изправя капитана …