Начало / Свят / Стиг Ларшон бил пристрастен към кафето и троцкизма

Стиг Ларшон бил пристрастен към кафето и троцкизма

Излезе книгата „Има неща, които искам да знаете: За Стиг Ларшон и мен”

Жената, с която Стиг Ларшон е прекарал последните 32 години от своя живот, публикува мемоарите си, пише „ЛА Таймс”. Биографичната книга на Ева Габриелшон се казва „Има неща, които искам да знаете: За Стиг Ларшон и мен”. Въпреки дългата си връзка обаче, двамата не са били женени.

В книгата Габриелшон разказва мъката, с която е преживяла смъртта на автора и битката, която е водила с неговия брат и баща за имуществото му. Тя споделя, че е използва най-силното си оръжие – отказва да помогне за довършването на започнати книги и да каже къде са ръкописите на Ларшон, преди да е получила авторските правата за тях. Тя казва, че проблема не е бил в парите, а в запазването на достойнството на нейния партньор в живота.

Ева Габриелшон говори и за личния си живот със Стиг Ларшон – тяхната пристрастеност към кафето и интересите им по троцкизма, антирасизма и феминизма. „Да говориш за политика с него беше истинско удоволствие – нещо, което рядко се среща”, казва Габриелшон.

Стиг Ларшон е роден през 1954 г. в Швеция. Той бил писател и журналист. Автор е на извествата трилогия „Милениум”, която се превърна в абсолютен бестселър в последните 2 години. За съжаление, той не доживя да види успеха на своите творби, след като почина през 2004 г. от сърдечен удар.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC07323-Edit

Новият носител на Наградата „Хеликон“ е Иван Станков

Писателят я спечели за своя сборник с разкази „Имена под снега“ Иван Станков получава наградата …