Начало / Свят / Рапърът Фифти Сент в нова светлина

Рапърът Фифти Сент в нова светлина

Пише детска книга

Рапърът Фифти Сент, който изгради своята слава върху песни, описващи насилие, употреба на наркотици и убийства, ще покаже нова страна на своята противоречива личност, като напише детска книга, съобщава „Индипендънт”. 35-годишният изпълнител ще публикува „Игрище” през месец януари. Историята е отчасти биографична и се разказва за 13 годишен побойник, който се променя, след като вижда злото, което е причинил, твърдят от издателството „Пенгуин”.

Къртис Джаксън, както е името на рапъра, е израснал в Кийнс – предградие на Ню Йорк. Той има син, който сега е на 13. „Имам силното желание да пиша, за да обясня как едно дете се превръща в побойник. Като основа използвах събития от моя живот, но и историята пое по свой собствен път”, казва Фифти Сент.

Въпреки своята позиция срещу конфликтите, Джаксън е влизал в словесни конфронтации на сцената. Той се е подигравал на друг рапър – Рик Рос, а е обиждал и своето бивше протеже – Дъ Гейм.

Фифти Сент е роден през 1975 г. Пътят към висините в индустрията му показва легендата в жанра Еминем, който е бил и негов продуцент. През 2008 г. е номер 1 по приходи сред своите колеги. В последните години игра и в няколко филма – най-известният, от които е „Праведно убийство” с Ал Пачино и Робърт де Ниро, където се появява на екран за няколко минути.

Фото:en.wikipedia.org

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …