Начало / Свят / Спайдърмен е мъртъв! Да живее Спайдърмен!

Спайдърмен е мъртъв! Да живее Спайдърмен!

Питър Паркър умира в ръцете на своята любима

Известният супергерой Спайдърмен ще намери смъртта си в предстоящото най-ново издание на комикса, пише „Гардиън”. От издателството „Марвел” са на мнение, че това е най-потресаващото събитие в света на прозата откакто Артър Конан Дойл „уби” Шерлок Холмс.

В изданието „Смъртта на Спайдърмен” човекът-паяк ще се поддаде на своето его и ще се изправи в открита битка със своя враг – Зеления гоблин – и ще я загуби. Питър Паркър ще умре в ръцете на своята любима Мери Джейн минути след боя.
Дори авторът на графичния роман Брайън Майкъл Бендис казва, че трудно е взел това решение. „Честно казано плаках като голямо бебе. Не мога да повярвам, че плаках за такова нещо, което лично съм написал”, заявява той.

Но както Дойл съживи големия детектив, така и феновете на Спайдърмен не трябва да се отчайват. Нов герой предстои да облече червено-синия костюм и да поеме щафетата. „Знаем какво означава Спайдърмен, колко много значи той. Питър Паркър умря с чиста съвест – в битка. Така той ще бъде вдъхновение и идол на новия Спайдърмен”, допълва Бендис.

http://en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …