Начало / Свят / Леонардо ди Каприо увеличи продажбите на „Дяволът в белия град“ от Ерик Ларсън

Леонардо ди Каприо увеличи продажбите на „Дяволът в белия град“ от Ерик Ларсън

След като стана ясно, че Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе ще филмират „Дяволът в белия град“, продажбите на нехудожественото издание се увеличиха, съобщи „USA Today“. Книгата отново влезе в бестселър класацията на американското издание и заема 23-та позиция. Това е прогрес спрямо най-доброто й класиране досега – 24-то място след излизането през 2003 г.

Ди Каприо от години се опитва да направи филм по изданието. Той обаче дълго не успяваше да намери нужната подкрепа. Вече студиото „Paramount“ се е убедило, че проектът си заслужава и той е задвижен. Актьорът ще работи за пореден път с големия режисьор Скорсезе, с когото имат няколко филма досега.

„Дяволът в белия град“ разказва за серийния убиец Х. Х. Холмс, който вилнее по време на Международния панаир в Чикаго през 1893 г. Холмс е оприличаван на друг мрачен персонаж от историята – Джак Изкормвача, който разтърсва Лондон само няколко години по-рано.

Ларсън е един от най-актуалните нехудожествени автори в момента. Последната му книга, „Dead Wake: The Last Crossing of the Lusitania“, вече няколко месеца е в челните позиции на бестселър класациите. Относно екранизацията на „Дяволът в белия град“, авторът коментира:

„Тук говорим за изключителни таланти. Ако някой може да накара книгата да оживее на екрана, то това са те. Мисля, че Ди Каприо ще бъде страхотен в ролята на Холмс. Не мисля, че досега е играл подобен тип герой. Има необходимия чар. Изглежда много по-добре от самия Холмс.“

„Дяволът в белия град“ тук

Прочетете още

217841_b

Да сънуваш с отворени очи

Юлия ПЕТКОВА Една добра перспектива е да гледаме на света като сън. Така, ако сънуваме …