Начало / Свят / Издателят на Стиг Ларшон купи правата на „История на латиноамериканския футбол”

Издателят на Стиг Ларшон купи правата на „История на латиноамериканския футбол”

„Книгата ще бъде неустоима”, категоричен е Джон Райли от „Quercus”

„Quercus” – най-проспериращото издателство в Обединеното кралство, откупи правата за публикуване на книга за историята на футбола в Южна Америка, информира „thebookseller.com”. Автор е Андреас Кампомар. Книгата ще се казва „Голасо: История на латиноамериканския футбол” и ще излезе на старта на Световното първенство в Бразилия през 2014 г.

В нея ще се разказва за футболните легенди от континента Пеле, Марадона и Меси, както и за това как страни като Уругвай или Аржентина са доминирали спорта и са създали свой собствен стил. Книгата ще съдържа по малко журналистика, литература, изкуство, политика и икономика. Ще бъде засегнат и въпросът за властите, ръководителите, корупцията и банкрута, които са изиграли своята роля в историята на играта в този регион.

„Голасо” ще бъде неустоима, ще разказва истории за красиви моменти, емоции и съперничества. Всичко ще бъде фантастично”, вълнува се един от шефовете на издателството Джон Райли. Възходът на „Quercus” се дължи на това, че откри и издаде трилогията „Милениум” на покойния шведски журналист Стиг Ларшон.

„За да разбираш Латинска Америка, трябва да разбираш и нейния футбол. В много отношения той е най-важното нещо за хората в региона. Страшно съм развълнуван, че такъв гигант в издаването взе правата. А Джон е един от корифеите в този бизнес”, не крие задоволството си авторът на книгата Кампомар.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …