Начало / Свят / Том Круз ще играе Джак Ричър?

Том Круз ще играе Джак Ричър?

Писателят Лий Чайлд настоява дребничкият актьор да изиграе ролята, въпреки физическото несъответствие

Холивудската суперзвезда Том Круз най-вероятно ще се превъплъти в ролята на Джак Ричър – главният герой от знаменитата поредица на криминалния писател Лий Чайлд, съобщиха световните медии. Филмът ще е по „Един изстрел” – деветата книга на Чайлд. Въпреки очевадните физически разлики между двамата – Ричър е около 2 метра и близо 150 килограма, докато Круз е висок само 172 сантиметра – емоционалният актьор е в напреднали преговори за ролята.

Въпреки видимото несъответствие между героя и актьора,Чайлд от години настоява именно звездата от „Топ Гън” да играе Ричър. „Габаритите на Ричър са метафора за сила, която не може да бъде спряна. Сигурен съм, че Том ще представи тази метафора по свой собствен начин”, казва писателят.
Очаква се снимките да започнат тази есен преди Круз да се заеме със „Забрава” – научно-фантастичен филм на режисьора на „Трон: Заветът” Джоузеф Косински.

„Един изстрел” ще бъде режисиран от Кристофър Маккуори. Маккуори и Том Круз са работили заедно в „Операция Валкирия”.

Лий Чайлд е британски криминален автор, роден през 1954 г. Славата си дължи на романите, в които главен герой е Джак Ричър. Интересно е, че Лий Чайлд е негов псевдоним, а истинското му име е Джим Грант. Брат му Андрю също пише трилъри.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …