Начало / Свят / „Фойлс” отваря нова книжарница в източен Лондон

„Фойлс” отваря нова книжарница в източен Лондон

Веригата доказва, че книжарският бизнес има бъдеще

Въпреки кризата и неблагоприятните прогнози за развитието на книжарския бизнес, „Фойлс” ще отвори нова книжарница в източен Лондон, предава „thebookseller.com”. Седмият обект на веригата ще се намира близо до Олимпийското село, което е построено за игрите догодина. Новата книжарница ще бъде разположена в търговския център „Уестфийлд Стратфорд” и ще заема най-голяма площ.

„Идеята на „Уестфийлд” за развитие на културата и образованието и насочеността към младите хора съвпада с нашите разбирания. Разположението също е идеално. Не работим за първи път с тях и очаквам отново всичко да е точно”, заявява Сам Хюсеин, изпълнителен директор на „Фойлс”.

Бил Джорукос, един от управляващите „Уестфийлд Стратфорд”, твърди, че книжарницата ще бъде една от най-важните части в търговския център. „Доволни сме, че те отвориха тук своя седми обект”, добавя още той.

„Фойлс” са известни в бизнеса не толкова с броя на книжарниците си, а с техните мащаби. Дълго време фигурираха в Книгата на рекордите на Гинес за книжарница, разположена на най-голяма площ и с най-голям брой заглавия, които предлага. Известни са и със своя анахроничен, ексцентричен и дори изнервящ клиентите бизнес подход. Но затова пък мнозина ги приемат като туристическа атракция.

Фото:wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …