Начало / България / Водещи от БНТ четат откъси от любимите си детски книги

Водещи от БНТ четат откъси от любимите си детски книги

„Малкото голямо четене” кани почитателите си на среща

Броени дни преди финала на кампанията за избор на любима детска книга на България „Малкото голямо четене” кани всички почитатели на книгите, четенето и предаването на 11-ти юни в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”, ет.2 от 12:00ч. до 14:00ч. на среща с популярни лица на БНТ.

Всички гости на събитието ще имат възможността да се срещнат и запознаят лично с част от водещите на детското предаване на „Яко” – Елица, Теодора и Спас, а ако донесат любимата си детска книга и тя е част от класацията ТОП 10 ще получат и автограф от тях.

Водещият на сутрешния блок по БНТ Андрей Захариев ще очаква малки и големи, за да прочете заедно с тях откъси от любими детски книги.
Екипът на предаването „Малкото голямо четене” е подготвил и специална викторина. Този, който успее да отговори на въпросите от нея ще спечели специални подаръци от предаването.

Можете да гласувате за любимата си детска книга до 23-ти май (четвъртък) на страницата на предаването malkotochetene.bnt.bg, с писма, а от 10-ти юни и със sms-си на номер 18510. Като текст в краткото съобщение се изписва номера на книгата. Номерацията на книгите е по техния азбучен ред. Съответно:

1 за „Алиса в страната на чудесата „
2 за „Емил от Льонеберия”
3 за „Здрач”
4 за „Карлсон, който жевее на покрива”
5 за „Малкият принц”
6 за „Мечо Пух”
7 за „Патиланско царство”
8 за „Пипи Дългото Чорапче”

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …