Начало / България / Авторката на най-сензационната книга в САЩ за 2010 г. идва в България

Авторката на най-сензационната книга в САЩ за 2010 г. идва в България

Ребека Склут ще представи книгата си „Безсмъртната Хенриета Лакс”

Ребека Склут – авторката на най-сензационната книга в САЩ за 2010 г., ще гостува в България от 16 до 20 юни. На 17 юни в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” ще бъде официално представена книгата й „Безсмъртната Хенриета Лакс” . Визитата на американската изследователка е свързана и с нейните бъдещи проекти.

„Безсмъртната Хенриета Лакс” е първата книга Ребека Склут, която обаче разтърси из основи научния свят. Тя престоя 32 седмици в бестселъровия списък на „Ню Йорк таймс” и „принуди” Опра Уинфри да започне да снима филм.

Книгата разказва за раковите клетки на Хенриета Лакс, които продължават да функционират дълго след смъртта й през 1951 г. През ноември 2010 г. разследването получи престижна награда за творба в сферата на здравето и медицината. Книгата е включена също и в списъка на най-значимите за годината.

Ребека е дъщеря на поета, писателя и есеиста Флойд Склут. Тя е бакалавър по биология и магистър по творческа проза. Била е президент на „Кръга на литературните критици” . В момента преподава творческа проза в университетите в Питсбърг и Мемфис. Склут членува и в менторска програма за творческа проза.

Публикувани са над 200 нейни разкази и есета. Те са се появявали във вестник „Ню Йорк Таймс”, списанията „Ню Йорк Таймс”,”Опра”, „Откривател” и „Ню Йорк”. Работила е и като кореспондент на „Радиолаборатория НПР”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225956_b

„Сицилианецът“ ни показва какво се случва с криминалната проза, когато тя е в ръцете на майстор, който не следва чужди правила, а създава свои

Годината е 1950-а. Събитията в шедьовъра „Кръстникът“ се преплитат с тези в неговия събрат „Сицилианецът“ …