Начало / Свят / Културна олимпиада от 2012 г.

Културна олимпиада от 2012 г.

Поети от 205 страни ще мерят сили в Лондон



Поети от 205 страни ще вземат участие на Олимпийските игри в Лондон догодина, пише „Гардиън”. Това ще бъде най-големият фестивал на поезията до момента. Всяка страна, която ще участва в Културната олимпиада, ще бъде представена от един поет. Той ще се състезава само с творба, писана на роден език. Всяка страна ще номинира до трима поети, от които ще бъде избран победителят
.

Събитието е под патронажа на Карол Ан Дъфи, Шеймъс Хийни, Малвин Браг и Андрю Моушън и ще се проведе между 26 юни и 2 юли 2012 г. Организаторите споделят притесненията си относно уреждането на виза за някои от участниците, като се има в предвид от кои страни ще идват. Но те уверяват, че ще покрият всички транспортни разходи и ще направят всичко възможно всеки поет да вземе участие в Културната олимпиада.

Културната олимпиада се създава с цел да се промотира креативността и всякакви културни дейности, особено сред младите хора. По този начин ще се празнуват Олимпийските игри не само като спортно събитие, но и чрез танци, музика, театрални постановки, поезия и всякакви форми на изкуството.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …