Начало / Свят / Конференция разисква добър поет ли е Боб Дилън

Конференция разисква добър поет ли е Боб Дилън

Трябва да се слуша, а не да се чете, е оценката на професори от Бристол

Конференция в университета в Бристол чества 70-тия рожден ден на един от най-емблематичните музиканти – Боб Дилън, информира „Гардиън”. Събитието се проведе на 24 май под заглавие „7 десетилетия Дилън”.

Един от въпросите, поставен на конференцията е бил дали Боб Дилън е добър поет. Професорите през усмивка са споделили, че Дилън трябва да се слуша, а не да се чете. Но и похвали по негов адрес не са били спестени. „Навярно всеки човек в залата има свое виждане, защо Дилън е значим за него. Той просто е част от нашия живот, нашата култура”, е коментарът на завеждащия катедрата по музика.

Доказателството, че музиката на Дилън е вечна, е присъствието на 20-годишната Наташа Табани, която е чакала 3 часа на опашка, за да си осигури пропуск за конференцията. „Обичам Боб Дилън. Дойдох да науча още неща за него и да споделя свои мисли на други като мен. Макар че е творил 20 години преди да се родя, неговата музика е актуална за мен”, казва тя. Нейна връстничка, Коко Крем, е дошла пък да разбере любовта на своите родители към певеца. „Израснах с тази музика, звучаща постоянно в нашия дом. Дойдох да разбера защо”, споделя тя.

Боб Дилън е американски певец, музикант, композитор, актьор, поет и сценарист. Той е роден на 24 май, 1941 година в Дълут, Минесота. Известен в света на музиката в продължение на пет десетилетия. Голяма част от най-популярните му работи са създадени през 60-те години на ХХ в., когато той се превръща в една от знаковите фигури на общественото недоволство в САЩ.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …