Начало / Свят / Зрелищно шоу на премиерата на „Карт бланш”

Зрелищно шоу на премиерата на „Карт бланш”

Командоси носят книгата. Дивър с „момичето на Бонд” в „Бентли Континентъл”


В истинско шоу се е превърнало представянето на поредната книга от серията за Джеймс Бонд в Лондон, пишат английските медии. Авторът на романа – американският писател Джефри Дивър, е пристигнал пред „Шампейн бар” с 12-цилиндрова червена „Бентли Континентъл ДЖИ ТИ”. На предната седалка до него е седяло „момичето на Бонд“, облечено в кожени дрехи. Самата книга се е появила буквално от небето, донесена от екип командоси на Кралските Военноморски сили, които са слезли по въжета от тавана на гарата, от която тръгват влаковете през Ламанша.

Дивър, който е отлично познат на българския читател, е заявил, че изобщо не се е колебал върху предложението на издателите да напише новото продължение за приключенията на Джеймс Бонд. Сюжетът на романа, озаглавен „Карт бланш“, пренася читателя във времето, когато Бонд е служил в Кралския военен флот в Афганистан, преди да започне работа в тайните служби.

Първият от „новите“ романи за агент 007, написани след смъртта на неговия създател, излезе през 2008 г. Негов автор бе британецът Себастиян Фолкс.

Създателят на агент 007 – писателят Йън Флеминг, умира на 12 август 1964 г.

Прочетете още

1387639683_0_559x345

147 години от рождението на Елин Пелин: „Писателят се ражда с прочетените книжки.“

На днешния 18 юли, 1877 г., с името Димитър Иванов Стоянов, в село Байлово е …