Начало / Свят / Почина криминалната писателка Ан Рул

Почина криминалната писателка Ан Рул

Почина писателката Ан Рул, известна с криминалните си книги, съобщи „Гардиън“. Тя беше на 83 години. Рул стана известна още през 1980 г. със заглавието си „The Stranger Beside Me“. Книгата описва периода, в която тя работи на кризисна телефонна линия за предотвратяване на самоубийства, а неин колега е Тед Бънди, който се оказва един от най-известните серийни убийци. Общо Рул публикува 33 книги, почти всички от които са бестселъри и са в печат.

Като дете Рул прекарва летните ваканции с дядо си и баба си. Дядо й е бил шериф в Стантън, Мичиган. Тя помага на органите на реда в района като приготвя храна за затворниците. Тогава се заражда и интересът й към криминологията. Когато е на 21 години, Рул работи за кратко в полицейското управление в Сиатъл. В края на 60-те години започва да публикува в списания като „True Detective“.

В „The Stranger Beside Me“ авторката описва Бънди като садист и социопат, който се наслаждавал на болката на другите и пълно олицетворение на злото. Бънди убива много млади жени през 70-те години на ХХ век. След като е заловен почти случайно, той признава за общо 36 убийства, като е възможно жертвите му да са и повече. Екзекутиран е на електрически стол през 1989 г.

Освен писателка Рул беше и активна защитничка на жертвите на насилие. Тя има 5 деца. През април тази година синовете й  Майкъл и Андрю бяха обвинени в опит да я измамят за 100 000 долара.