Начало / България / Посолството на САЩ организира конкурс за есе

Посолството на САЩ организира конкурс за есе

Могат да участват само ученици и студенти„Свобода”, „Равноправие” и „Влиянието на социалните медии в съвременното общество” са темите за конкурса „Денят на независимостта 2011”, организиран от посолството на САЩ в България. Жанрът на писмените работи трябва да бъде есе. В конкурса могат да участват гимназиални ученици и студенти, учещи и живеещи в България. Журито ще раздели участниците в две групи според възрастта.

Участниците могат да изпратят до две есета с дължина най-малко 500 думи, но не по-дълги от 1200 думи. Текстовете трябва да са на английски език, като са адресирани на електронната поща на Посолството на САЩ Sofia_Essay@state.gov до 21 юни 2011 г.

Работите ще бъдат оценявани от комисия от Посолството, а победителите ще получат сертификати и награди. Отличените участници ще получат и покана за приема по случай Деня на независимостта, организиран от посланик Джеймс Уорлик на 28 юни 2011 г.

За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на Посолството на САЩ на адрес http://www.facebook.com/pages/US-Embassy-Sofia/108194222569430 или уеб сайта на Посолството на http://bulgaria.usembassy.gov/

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …