Начало / България / Гергана Брънзова ще раздава автографи в „Хеликон-Бургас“

Гергана Брънзова ще раздава автографи в „Хеликон-Бургас“

Гергана Брънзова – една от най-успешните ни баскетболисти и първата българка играла в НБА, ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на книгата си „Отвисоко на живота“ в родния си  Бургас. Навръх рождения си ден – 25 юли,  от 16:30 ч тя ще гостува в книжарница „Хеликон- Бургас“.

Гергана Брънзова е една от най-известните български баскетболистки от близкото минало и е първата нашенка играла в женската НБА. От дълго години живее в Турция и е омъжена за легендата на местния баскетбол – Харун Ерденай.

Преди години 193-сантиметровата бургазлийка се разболява, а диагнозата е множествена склероза. За болестта й знаят само съпругът й и сестра й Албена. Историята й бе популяризирана от телевизионната журналистка Венета Георгиева, а няколко месеца по-късно  се появява и книгата на Гери. Само за една година Брънзова успява да пребори болестта, а сега е готова да помага и на други. За целта освен трогателната си автобиография тя създаде и фондация „Бойчо Брънзов – Стани по добър“, носеща името на баща й  – легенда на баскетбола у нас . Успоредно с това тя създаде и още една фондация  – „Моята сила“.

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …