Начало / Свят / Вила, в която е живяла Инид Блайтън, се продава за близо 2 млн. паунда

Вила, в която е живяла Инид Блайтън, се продава за близо 2 млн. паунда

Вила, в която е живяла известната английската писателка Инид Блайтън, се продава, съобщи getbucks.co.uk. Цената на идиличната къщичка в Бъкингамшир, югоизточна Англия, е малко над 1,85 млн. паунда. Имението е кръстено „Old Thatch“ и може да бъде разпознато в много от книгите на Блайтън.

Вилата е построена през XVII век. Блайтън живее в нея в продължение на 9 години, между 1929 и 1938 г. Живее там заедно със съпруга си, Хю Александър Полак, от когото има 2 деца – Имоджен и Гилиън. Имотът има 4 спални, 3 дневни и 2 бани. Сегашните собственици, Джаки и Дейвид Хоторн, живеят в къщата вече 20 години и поддържат градините по същия начин, както ги описва Блайтън в книгите си.

Инид Блайтън е родена  през 1897 г. Известна е с множеството си детски поредици. Книгите й са продадени в над 600 милиона копия в цял свят и са преведени на 90 езика, което я прави една от най-четените писателки в света. Заглавията й са бестселъри още от 30-те години на ХХ век. На български са публикувани „Приключенията на Бинкъл и Флип”, „Бинкъл и Флип пакостници” и „Ваканцията на Бързоходко”. Умира през 1968 г.

Свързани заглавия
Поредицата „The Famous Five“ на Инид Блайтън ще бъде филмирана

Издателство публикува 76 електронни книги на Инид Блайтън

Книги от Инид Блайтън тук