Начало / България / Българин написа книга за Рони Джеймс Дио

Българин написа книга за Рони Джеймс Дио

„DIO: Светлина в мрака“ осветява случвалото се зад кулисите на „Elf“, „Rainbow“, „Black Sabbath, „Dio” и „Heaven and Hell”

Роденият в Канада Мартин Попов представи книгата си „DIO: Светлина в мрака“ на 13 май в столичния клуб „R.B.F.“, съобщи сайтът news.bg.
Биографията, издадена от „Адикс”, разказва за кариерата на прочутия музикант, който почина от рак точно преди една година на 68. Той е вокалист на групите „Elf“, „Rainbow“, „Black Sabbath, „Dio“ и „Heaven and Hell”. Книгата е събрала коментари, признания и истории на Вивиън Кембъл, Джими Бейн, Вини Аписи, Трейси Джи, Роуън Робъртсън, Джеф Пилсън, Дъг Олдрич и много други.

„Рони се наложи като един от най-талантливите музиканти в историята на метъла, истинска легенда, която дълги години работи с групата си и чрез нея успя да реализира много свои творчески идеи. Всеки път, когато говорех с него, той ми казваше, че се подготвя да напише и публикува автобиографията си, но винаги беше твърде зает със записи, концерти и турнета. Той живееше с темпо, на което не би издържал човек, вече прехвърлил 60-те, а не изглеждаше на повече от 48”, споделя Попов пред news.bg.

Пет месеца след смъртта на музиканта в Каварна му беше издигнат паметник – първият в света, финансиран със средства на почитатели.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …